معرفی گروه شغلی و زمینه های تخصصی برنامه نویس

چرا باید برنامه نویسی یاد بگیریم؟

[1,2,3] برنامه نویسی و شاخه‌های مختلف آن، به یکی از پرتقاضاترین حرفه‌های دنیا تبدیل شده‌اند. اما یکی از پرتکرارترین سوالاتی که این روزها پرسیده می‌شود، این است که چرا باید سراغ برنامه نویسی رفت و این حرفه را یاد گرفت؟ دلایلی که باعث می‌شوند بسیاری سراغ یادگیری برنامه نویسی بروند، عبارت‌اند از: برنامه نویسی، حرفه‌ای سرگرم‌کننده است: با استفاده از برنامه نویسی، می‌توانید برای خود بازی طراحی کنید، وبلاگ و یا وب‌سایت شخصی راه‌اندازی کنید، یک شبکه اجتماعی مانند فیس‌بوک بسازید و یا یک موتور جستجو مانند گوگل یا یک پلتفرم تجارت الکترونیک مانند آمازون بسازید! آیا به نظر شما تمام این مواردی که عنوان کردیم، سرگرم‌کننده و جذاب نیستند؟ تصور کنید که برای خودتان بازی طراحی کردید و آن را در پلی استور قرار می‌دهید و هزاران و هزاران بار دانلود می‌شود! در شرکت‌های حوزه فناوری، به عنوان ستون فقرات به‌شمار می‌آید: ستون فقراتِ شرکت‌های فناوری مانند گوگل، فیس‌بوک، مایکروسافت، اپل، آمازون و بسیاری دیگر، برنامه‌های کامپیوتری غول پیکری هستند که با همکاری هزاران برنامه نویس ماهر نوشته شده‌اند. اگر هوش خوبی در تجارت و کسب درآمد دارید، دانش برنامه نویسی به شما کمک خواهد کرد که شما نیز یکی از کارآفرینان در حوزه فناوری باشید و یا اینکه در یکی از شرکت‌های بزرگ در این حوزه مشغول به کار شوید. حقوق بسیار خوبی دارد: برنامه نویسان، تقریبا در سراسر جهان حقوق بسیار خوبی دریافت می‌کنند. در حالی که برنامه نویسان در شرکت‌های سیلیکون ولی، میلیون‌ها دلار درآمد دارد، اما درآمد برنامه نویسان در ایران نیز دست کمی از آنها ندارد و با داشتن مهارت و دانش بالا در این حوزه، می‌توانند درآمد بسیار بالایی داشته باشند. فرصت‌های شغلی فراوانی دارد: برنامه نویسی از جمله حوزه‌های پرتقاضا در بازار کار است. شرکت‌ها به مهارت برنامه نویسان در طراحی وب‌سایت، طراحی محصول، طراحی اپلیکیشن و نرم افزار نیاز دارند و همین موضوع باعث شده که روز به روز به تعداد فرصت‌های شغلی این حوزه افزوده شود. از این رو، امکان اشتغال متخصصان در حوزه برنامه نویسی بسیار زیاد است. در واقع می‌توان گفت که آینده شرکت‌ها در بازار به فناوری خصوصا هنر برنامه نویسی گره خورده است و به همین خاطر، مشاغل این حوزه می‌توانند آینده شغلی درخشانی برای متخصصان آن داشته باشند.

معرفی گروه شغلی برنامه نویسی

برنامه نویسی یکی از مهارت‌های پرتقاضا در بازار کار است که تقریبا در تمام صنایع کاربرد دارد. از این رو، برنامه نویس شدن یک انتخاب شغلی بسیار هوشمندانه است و این روزها جوانان و نوجوانی بسیاری این انتخاب را برای آینده شغلی خود دارند. برنامه نویسان و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، نه تنها دستمزد خوبی دریافت می‌کنند، بلکه امکان رشد شغلی نیز برای آنها فراهم است.

شرکت‌ها در ابعاد بزرگ و کوچک نیز به اهمیت برنامه نویسی پی برده‌اند و به همین خاطر، سراغ افرادی حرفه‌ای و کاربلد در حوزه برنامه نویسی و فناوری اطلاعات می‌روند تا بتوانند خود را با فناوری روز دنیا همسو کنند. این مهم با استخدام افراد با تخصص‌های مختلف در برنامه نویسی صورت می‌پذیرد.

 

چرا باید برنامه نویسی یاد بگیریم؟

برنامه نویسی و شاخه‌های مختلف آن، به یکی از پرتقاضاترین حرفه‌های دنیا تبدیل شده‌اند. اما یکی از پرتکرارترین سوالاتی که این روزها پرسیده می‌شود، این است که چرا باید سراغ برنامه نویسی رفت و این حرفه را یاد گرفت؟ دلایلی که باعث می‌شوند بسیاری سراغ یادگیری برنامه نویسی بروند، عبارت‌اند از:

  • برنامه نویسی، حرفه‌ای سرگرم‌کننده است: با استفاده از برنامه نویسی، می‌توانید برای خود بازی طراحی کنید، وبلاگ و یا وب‌سایت شخصی راه‌اندازی کنید، یک شبکه اجتماعی مانند فیس‌بوک بسازید و یا یک موتور جستجو مانند گوگل یا یک پلتفرم تجارت الکترونیک مانند آمازون بسازید! آیا به نظر شما تمام این مواردی که عنوان کردیم، سرگرم‌کننده و جذاب نیستند؟ تصور کنید که برای خودتان بازی طراحی کردید و آن را در پلی استور قرار می‌دهید و هزاران و هزاران بار دانلود می‌شود!
  • در شرکت‌های حوزه فناوری، به عنوان ستون فقرات به‌شمار می‌آید: ستون فقراتِ شرکت‌های فناوری مانند گوگل، فیس‌بوک، مایکروسافت، اپل، آمازون و بسیاری دیگر، برنامه‌های کامپیوتری غول پیکری هستند که با همکاری هزاران برنامه نویس ماهر نوشته شده‌اند. اگر هوش خوبی در تجارت و کسب درآمد دارید، دانش برنامه نویسی به شما کمک خواهد کرد که شما نیز یکی از کارآفرینان در حوزه فناوری باشید و یا اینکه در یکی از شرکت‌های بزرگ در این حوزه مشغول به کار شوید.
  • حقوق بسیار خوبی دارد: برنامه نویسان، تقریبا در سراسر جهان حقوق بسیار خوبی دریافت می‌کنند. در حالی که برنامه نویسان در شرکت‌های سیلیکون ولی، میلیون‌ها دلار درآمد دارد، اما درآمد برنامه نویسان در ایران نیز دست کمی از آنها ندارد و با داشتن مهارت و دانش بالا در این حوزه، می‌توانند درآمد بسیار بالایی داشته باشند.
  • فرصت‌های شغلی فراوانی دارد: برنامه نویسی از جمله حوزه‌های پرتقاضا در بازار کار است. شرکت‌ها به مهارت برنامه نویسان در طراحی وب‌سایت، طراحی محصول، طراحی اپلیکیشن و نرم افزار نیاز دارند و همین موضوع باعث شده که روز به روز به تعداد فرصت‌های شغلی این حوزه افزوده شود. از این رو، امکان اشتغال متخصصان در حوزه برنامه نویسی بسیار زیاد است.

در واقع می‌توان گفت که آینده شرکت‌ها در بازار به فناوری خصوصا هنر برنامه نویسی گره خورده است و به همین خاطر، مشاغل این حوزه می‌توانند آینده شغلی درخشانی برای متخصصان آن داشته باشند.

بازار کار برنامه نویسی

زبان‌های برنامه نویسی محبوب

امروزه، صدها زبان برنامه نویسی در دنیا وجود دارد. در ادامه درباره ۱۰ زبان برنامه نویسی محبوب خواهیم گفت تا بتوانید برای افزایش شانس استخدام خود، سراغ یادگیری آنها یک یا چند نمونه از آنها بروید:

 پایتون

پایتون محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی بر اساس حجم جستجو است. معمولا پایتون به عنوان اولین زبان برنامه نویسی برای یادگیری به افراد مبتدی توصیه می‌شود. این به این خاطر است که یادگیری آن نه تنها آسان است، بلکه یک زبان برنامه نویسی بسیار کاربردی است.

شما می‌توانید از پایتون در یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی، علم داده یا عملا هر چیزی استفاده کنید.

 جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی بسیار قوی است که برای ایجاد افکت در وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود. همچنین یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی است.

توسعه دهندگان از این زبان برای تعاملی‌تر کردن وب‌سایت استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، هنگامی که فرمی را در یک وب‌سایت پر می‌کنید یا یک انیمیشن را در یک صفحه وب می‌بینید، به احتمال زیاد این موارد توسط یک برنامه نویس و با کمک زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت طراحی شده است.

زبان برنامه نویسی C

C یکی از زبان‌های برنامه نویسی محبوب است که در اوایل دهه 1970 ساخته شد. به همین دلیل، می‌توان آن را به عنوان یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های برنامه نویسی نیز معرفی کرد.

زبان C به یکی از پرکاربردترین زبان‌ها برای توسعه نرم افزار تبدیل شده است و امروزه نیز در دوره‌های علوم کامپیوتر در جهان، این زبان تدریس می‌شود.

از ویژگی‌های زبان برنامه نویسی C که به معروف شدن آن کمک کرد، مدیریت حافظه با دسترسی مستقیم به اجزای سخت افزاری است. زبان برنامه نویسی C به عنوان یک زبان «سطح متوسط» در نظر گرفته می‌شود. سطح این زبان به اندازه‌ی سطحِ زبان‌های سطح پایین نیست، اما از طرفی، سطح آن پایین‌تر از بسیاری از زبان‌های سطح بالا و محبوب مانند پایتون یا جاوا اسکریپت است.

C به دلیل انعطاف پذیری، کارایی و پشتیبانی گسترده توسط سازندگان سخت افزار، می‌تواند هم برای توسعه سیستم‌ها و هم برای توسعه برنامه‌ها استفاده شود.

جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا، یک زبان چند منظوره است که روی ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine) اجرا می‌شود.

جاوا برای توسعه برنامه‌های کاربردی برای دسکتاپ، وب و دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌شود. همچنین به طور گسترده در ساخت بازی نیز استفاده می‌شود. جاوا شباهت‌هایی با C++ دارد که یکی دیگر از زبان‌های برنامه نویسی محبوب است.

 C++

زبان برنامه نویسی ++C برگرفته از زبانی به نام C است، که امروزه یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه نویسی است. به طور کلی، C++ را می‌توان به عنوان یک نمونه پشتیبان برای زبان برنامه نویسی C در نظر گرفت.

C++ یک زبان برنامه نویسی قدرتمند است که می‌توان از آن برای انجام کارهای سنگین استفاده کرد. به عنوان مثال، اجزای یک بازی کامپیوتری یا بازی ویدیویی محبوب با C++ ساخته می‌شوند.

سی شارپ

سی شارپ یک زبان برنامه نویسی است که برای رقابت با جاوا طراحی شده است. سی شارپ برای ساخت برنامه‌های دسکتاپ، ‌وب و سرویس‌های وب استفاده می‌شود. همچنین در توسعه بازی با یونیتی نیز استفاده می‌شود.

ویژوال بیسیک

ویژوال بیسیک یک زبان برنامه نویسی است که توسط مایکروسافت نوشته شده است. به عنوان مثال، می‌توانید از Visual Basic for Applications (VBA) برای ایجاد دستورها برای خودکارسازی کارهای تکراری در ابزارهای MS Office، مانند Excel استفاده کنید.

ویژوال بیسیک یک زبان برنامه نویسی داخلی است که در ابزارهای MS Office مانند Excel و Word استفاده می‌شود.

PHP

PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که برای ساخت صفحات وب پویا کاربرد دارد. زبان برنامه نویسی PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که در وب اجرا می‌شود.

این زبان برنامه نویسی، این امکان را به توسعه دهندگان می‌دهد تا صفحات HTML تولید شده را به سرعت و به شکلی پویا طراحی کنند. کار با زبان PHP بسیار کاربردی است و یکی از دلایل کاربردی آن، این است که می‌توان صفحات وب را در هر زمان و بدون نیاز به کدنویسی، ویرایش کرد.

 زبان Assembly

زبان اسمبلی یک زبان برنامه نویسی سطح پایین برای کامپیوتر است. این روزها زبان اسمبلی عمدتا برای استفاده‌های سخت افزاری کاربرد دارد.

تقریبا تمام نرم افزارهای مدرن با زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا مانند C، پایتون، جاوا اسکپریت و غیره نوشته می‌شوند. بنابراین، امکان ساخت برنامه با زبان اسمبلی تقریبا کم است.

SQL

این روزها، فضای اینترنت پر از داده است. این داده‌ها در پایگاه‌های داده که جداول دارای سطر و ستون هستند، ذخیره می‌شوند.

دسترسی به این داده‌ها و اصلاح آنها، کار بسیار پیچیده و البته زمان‌بری است. برنامه نویسان برای دسترسی موثر و اصلاح داده‌ها در پایگاه داده‌ها از زبان ساختاریافته‌ی SQL استفاده می‌کنند. SQL به شما این اجازه را می‌دهد تا به راحتی داده‌ها را در پایگاه داده ذخیره و بازیابی کنید.

معرفی زمینه‌های تخصصی برنامه نویسی

مشاغل زیادی در حوزه برنامه نویسی وجود دارد، که همه به دلیل رشد فناوری و نیاز شرکت‌ها به دانش متخصصان در این زمینه‌ها به وجود آمده‌اند. علاوه بر این، چشم انداز شغلی این حوزه بسیار روشن است و همین موضوع باعث شده که روز به روز به تعداد تخصص‌های این حوزه افزوده شود. مواردی که در لیست زیر نام می‌بریم، همگی به عنوان زمینه‌های تخصصی حوزه برنامه نویسی و فناوری اطلاعات شناخته می‌شوند:

  • توسعه‌دهنده وب
  • توسعه‌دهنده نرم افزار
  • متخصص داده
  • ادمین پایگاه داده
  • توسعه‌دهنده اپلیکیشن موبایل
  • برنامه نویس Front-end
  • برنامه نویس Back-end
  • برنامه نویس Full-stack
  • مهندس نرم افزار
  • متخصص هوش مصنوعی
  • برنامه نویس اندروید
  • برنامه نویس iOS
  • طراح سایت

علاوه بر موارد بالا، می‌تواند متخصصان در هر کدام از زبان‌های برنامه نویسی را نیز در لیست بالا قرار داد، مانند برنامه نویس پایتون و برنامه نویس جاوا.

تماس با ما

آدرس:تهران، خیابان پاسداران، بوستان ششم، نبش پایدارفرد، پلاک ۱۰۷، طبقه سوم، واحد ۱۲
ایمیل:info@kardix.com
linkedininstagramtelegram
trust
samandehi
کلیه حقوق و اطلاعات مربوط به وب‌سایت متعلق به شرکت نبوغ آفرینان آریا (Iran Talent) می‌باشد.