معرفی گروه شغلی و زمینه های تخصصی

معرفی گروه شغلی حسابداری

حسابداری اصطلاحی است که به فرآیندهایی مشخص به منظور شفاف و قابل فهم کردن مسائل مالی در شرکت‌ها اطلاق می‌شود. هدف اصلی حسابداری ثبت و گزارش تراکنش‌های مالی، عملکرد مالی، صورت سود و زیان و جریان‌های نقدی یک شرکت است. در واقع این گزارش‌ها، به مدیران و سهامداران شرکت‌ها این اجازه را می‌دهند تا عملکرد کسب‌وکار خود را ارزیابی کنند.

افراد در تیم مالی، حسابداری و حسابرسی هستند که تمام این کارها را انجام می‌دهند و مسئولیت هر کدام از این مواردی را که عنوان کردیم، بر عهده افراد مختلف در این بخش است.

چرا باید حسابداری بلد باشیم؟

چه فردی کارآفرین باشید که برای حساب و کتاب امور مالی شرکت خود نیاز به دانش حسابداری داشته باشید و چه یک حرفه‌ای در کسب‌وکار که تلاش می‌کند تا فرآیند تصمیم‌گیری مالی سازمان خود را بهتر درک کند و در آن مشارکت داشته باشد، یا حتی فردی که می‌خواهد از امور مالی شخصی خود خبر داشته باشد، در تمام این موارد حسابداری و یادگیری آن به شما کمک خواهد کرد. به صورت کلی، یادگیری حسابداری مزایای زیر را به‌همراه دارد:

  • با کمک حسابداری می‌توانید امور مالی خود را موثرتر مدیریت کنید: آیا روش و رویه‌ای روشن برای محاسبه خرج‌های خود در طول ماه دارید و می‌دانید حقوق ماهانه خود را چگونه خرج می‌کنید؟ با کمی دانش در حسابداری، به درک عمیقی از امور مالی خود خواهید رسید و مهارت‌های مهمی، مانند نحوه رصد کردن هزینه‌ها و بودجه‌بندی را یاد خواهید گرفت.
  • درکی عمیق از اتفاقات جاری در امور مالی به‌دست خواهید آورد: در دنیای حسابداری، همیشه اتفاقاتی با موضوع رسوایی مالی وجود داشته باشد. ممکن است تا به امروز، داستان‌هایی از دستکاری غیرقانونی اسناد مالی برای منافع شخصی یا اشتباهات به‌ظاهر کوچک حسابداری با عواقب فاجعه‌بار شنیده باشید. اگر به درکی ابتدایی از حسابداری برسید، متوجه خواهید شد که این شرکت‌ها چه اشتباهی انجام داده‌اند و چرا این موضوعات از اهمیت بالایی برخوردار هستند. همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه اتفاقات مرتبط با امور مالی و حسابداری می‌توانند بر سازمان و صنعت شما تأثیر بگذارند.
  • می‌توانید در محل کار فردی تاثیرگذار شوید: تصور کنید در جلسه‌ای هستید و مدیر ارشد مالی می‌خواهد در مورد وضعیت مالی سه ماهه گذشته صحبت کند. اگر دانش کافی در مورد حسابداری داشته باشید، نه تنها می‌توانید بفهمید که مدیر مالی درباره چه چیزی صحبت می‌کند، بلکه می‌توانید با دانش خود نظراتی مفیدی نیز در جلسه ارائه دهید. با آگاهی از حسابداری، می‌توانید به تنهایی سلامت مالی سازمان خود را بهبود دهید. در صورت داشتن درک درست از حسابداری، می‌توانید پیشنهادات عالی در مورد مدیریت هدفمند امور مالی ارائه دهید. در نهایت، درک امور مالی به شما کمک می‌کند تا در موقعیت شغلی موثرتر واقع شوید.
  • در مسیر موفقیت در کارآفرینی قدم بر خواهید داشت: اگر صاحب یک کسب‌وکار هستید یا به کارآفرینی فکر می‌کنید، برای موفقیت در کار خود باید اصول اولیه حسابداری را بدانید. مدیریت هزینه‌ها، جریان نقدی، صورت‌حساب‌ها و حقوق و دستمزد، همه اجزای حیاتی اداره یک شرکت هستند. برخی از مهارت‌های مهم حسابداری برای کارآفرینان شامل تهیه صورت‌های مالی، تعیین میزان سودآوری کسب‌وکار، پیش‌بینی فروش در آینده و انتقال اطلاعات مالی به سهامداران و سرمایه‌گذاران می‌شود. به عنوان صاحب یک کسب‌وکار، آگاهی از حسابداری به شما کمک می‌کند تا به اهدافتان نزدیک‌تر شوید.
  • فرصت بسیار برای پیشرفت شغلی خواهید داشت: حتی اگر حسابدار نیستید، مهارت‌های حسابداری به شما در پیشرفت شغلی بسیار کمک خواهند کرد. با دانش حسابداری، فردی موثرتر در سازمان‌ها خواهید بود و در زمان کاریابی نیز، نسبت به دیگر رقبا برتری خواهید داشت. با یادگیری حسابداری، همچنین این فرصت را دارید تا به تغییر شغل فکر کنید و به سمت شغل حسابداری بروید. رشته حسابداری و کار در این حوزه، آینده‌ی روشنی دارد و شرکت‌ها نیز به افرادی خبره در این حوزه نیاز خواهند داشت. با یادگیری حسابداری، می‌توانید مهارت‌های خود در این حوزه را گسترش دهید و راه خود را برای ورود به این شغل هموار کنید.
  • توانایی تصمیم‌گیری را در خود بهبود می‌بخشید: سازمان‌ها از صورت‌های مالی مانند ترازنامه و صورت‌های درآمد برای اتخاذ تصمیماتِ داده‌محور در مورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری، بودجه‌بندی و تخصیص منابع استفاده می‌کنند. با یادگیری حسابداری، دانش تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی را به‌دست خواهید آورد و می‌توانید از این تحلیل‌ها در تصمیماتی که در سازمان گرفته می‌شود، استفاده کنید. مهارت تصمیم‌گیری نه تنها به شما در محیط کار کمک خواهد کرد، بلکه یاد خواهید گرفت که در زندگی شخصی خود نیز تصمیماتی داده‌محور داشته باشید.

انواع حسابداری

حسابداری را می‌توان به دو دسته حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی طبقه‌بندی کرد.

حسابداری مالی

حسابداری مالی شامل تهیه‌ی دقیق صورت‌های مالی می‌شود. تمرکز حسابداری مالی بر این است که عملکرد مالی یک کسب‌وکار را، تا حد امکان دقیق اندازه‌گیری کنید. در حالی که تهیه صورت‌های مالی استفاده‌هایی خارج از سازمان دارد، اما از این صورت‌ها برای مدیریت داخلی نیز استفاده می‌شود چرا که به تصمیم‌گیری‌های مالی بسیار کمک می‌کنند.

حسابداری مدیریتی

حسابداری مدیریتی اطلاعات جمع‌آوری شده از حسابداری مالی را تجزیه و تحلیل می‌کند. در واقع، می‌توان حسابداری مدیریتی را فرآیند تهیه گزارش از تمام اطلاعات به‌دست آمده از حسابداری مالی دانست. این گزارش‌ها به تیم مدیریت در اتخاذ تصمیمات تجاری استراتژیک و تاکتیکی کمک خواهند کرد و در این راه استفاده می‌شوند.

حسابداری مدیریتی فرآیندی است که به یک شرکت اجازه می‌دهد تا با بررسی اطلاعات حسابداری، بهترین تصمیمات را در مراحل بعدی روند مالی داشته باشند و به مدیران داخلی کسب‌وکار نیز، این فرصت را می‌دهد تا حداکثر کارایی را در کار خود داشته باشند.

نمونه‌ای از حسابداری مدیریتی، حسابداری بهای تمام شده است. حسابداری بهای تمام شده، بر تفکیک دقیق هزینه‌ها برای کنترل هزینه‌ها متمرکز است. حسابداری مدیریتی، از اهمیت بالایی در فرآیند تصمیم‌گیری‌های مالی در شرکت‌ها برخوردار است.

بازار کار حسابداری

امکان ندارد شرکتی فعالیت خود را آغاز کند و فردی به‌عنوان حسابدار در آن شرکت مشغول به کار نشود. هر چقدر هم کارفرما و کارآفرین به مباحث حسابداری اشراف داشته باشد، باز هم زمان برای بررسی امور مالی کم خواهد داشت و بنابراین، نیاز به حسابدار و تیم حسابداری در هر شرکتی وجود دارد.

طبق پیش‌بینی‌ها، موقعیت‌های شغلی حسابدار و حسابرس بین سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ حدود ۷ درصد رشد خواهند کرد. اگر در حوزه حسابداری تحصیل کرده باشید و یا در این حوزه معتبرترین گواهینامه‌ها را داشته باشید، فرصت‌های استخدامی بسیاری پیش روی خود خواهید داشت و می‌توانید در شاخه‌های مختلف حسابداری مشغول به کار شوید.

مزایا و معایب مشاغل حسابداری

مشاغل حوزه حسابداری نیز مانند دیگر مشاغل، مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به این مزایا و معایب اشاره خواهیم کرد:

مزایای مشاغل حسابداری

یکی از مزایای مشاغل حوزه حسابداری این است که کارجویان گزینه‌های متنوعی برای کار در صنایع مختلف دارند. گزینه‌های شغلی در حسابداری متنوع است و شامل مشاغل آینده‌دار می‌شود که بیشتر بر کیفیت زندگی متمرکز هستند. از این رو، انتخاب صنعت در زمان کاریابی نامحدود خواهد بود و کارجویان می‌توانند برای فرصت‌هایی شغلی‌ای اقدام کنند که به صنعت آنها علاقه دارند.

علاوه بر این، حسابداری یکی از حوزه‌های پایدار در بازار کار به‌شمار می‌آید. هر شرکتی به حسابداری نیاز دارد و این یک شغل در حال رشد است.

معایب مشاغل حسابداری

یکی از معایب اصلی کار در حسابداری فشار کاری است. شرکت‌ها برای ادامه حیات به حسابداری وابسته هستند، بنابراین نیاز به دقت و توجه به جزئیات در این حرفه بسیار مهم است.

علاوه بر این، برخی وظایف در حوزه حسابداری دارای ضرب‌الاجل‌های سخت، ساعات کاری طولانی‌تر و محیط کاری پراسترس‌تر هستند. این امر به ویژه برای حسابداران مالیاتی در فصل مالیات بیشتر صدق می‌کند. یکی دیگر از معایب حسابداری برای برخی افراد، خود موضوع حسابداری و سروکله‌زدن با اعداد است.

معرفی زمینه‌های تخصصی حسابداری

افراد بسیاری مشاغل حوزه مالی، حسابداری و بیمه را انتخاب می‌کنند چرا که می‌دانند شرکت‌ها برای باقی ماندن در بازار کار به رسیدگی به امور مالی نیاز دارند و به همین خاطر، این حوزه را حوزه‌ی آینده‌داری تلقی می‌کنند. آنها با ورود به مسیر شغلی حسابداری می‌توانند صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و خصوصی را حسابرسی کنند و به عنوان مشاور در بسیاری از زمینه‌ها از جمله مالیات، حسابداری و برنامه‌ریزی مالی به شرکت‌ها خدمات ارائه دهند.

شرکت‌های کوچک ممکن است برای بخش حسابداری خود، تنها به چند فرد خبره در امور مالی اکتفا کنند. اما شرکت‌های بزرگ، بخش حسابداری بزرگی نیز دارند که افراد با تخصص‌های مختلف در آن مشغول به کار هستند. برخی از این مشاغل و زمینه‌های تخصصی حوزه حسابداری به شرح زیر است:

  • حسابدار عمومی
  • حسابدار خصوصی
  • حسابدار مالی
  • حسابدار دولتی
  • حسابدار حقوقی و دستمزد
  • حسابدار مالیاتی
  • حسابرس
  • بازرس یا ممیز مالی
  • حسابدار بیمه
  • حسابدار صنعتی
  • حسابداری منابع انسانی

تماس با ما

آدرس:تهران، خیابان پاسداران، بوستان ششم، نبش پایدارفرد، پلاک ۱۰۷، طبقه سوم، واحد ۱۲
ایمیل:info@kardix.com
linkedininstagramtelegram
trust
samandehi
کلیه حقوق و اطلاعات مربوط به وب‌سایت متعلق به شرکت نبوغ آفرینان آریا (Iran Talent) می‌باشد.