مسیر شغلی و تحصیلی مارکتینگ

مسیر شغلی بازاریابی

یک مسیر واحد و قطعی برای هیچ زمینه شغلی وجود ندارد. به همین دلیل، بازاریابی برای افرادی با انواع سوابق کاری مانند روزنامه‌نگاری، روان‌شناسی و غیره می‌تواند مسیر شغلی مناسبی باشد. اما برای ورود به این حوزه خوب است که این مسیر شغلی را طی کنید:

 دریافت مدرک لیسانس

اولین قدم می‌تواند تحصیل در رشته بازاریابی یا مارکتینگ و یا یکی از رشته‌های مرتبط باشد. تحصیل در این رشته‌ها و گرفتن مدرک لیسانس به شما کمک می‌کند تا مهارت‌ها و دانش مورد نیاز برای استخدام در شرکت‌ها را به‌دست آورید. این مهارت‌ها به شما در حل خلاقانه مشکلات، اجرای کمپین‌های بازاریابی، فروش و تجزیه و تحلیل کمک می‌کنند. هنگام انتخاب رشته، لیسانس بازاریابی اغلب انتخاب منطقی‌ای به نظر می‌رسد، اما متقاضیان می‌توانند موضوعاتی مانند تبلیغات، مدیریت بازاریابی، ارتباطات یا مدیریت کسب‌وکار را نیز انتخاب کنند.

برای دریافت مدرک لیسانس، نیاز است که چهار سال را به مطالعه و یادگیری اختصاص دهید. در دوره لیسانس در رشته بازاریابی، دروس عمومی در کنار دروس تخصصی ارائه می‌شود که برخی از رایج‌ترین این دروس شامل بازاریابی محصول، تجارت الکترونیک، بازاریابی چرخه عمر و بازاریابی رشد می‌شود.

 گذراندن دوره کارآموزی

در کنار تحصیل و بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی، می‌توانید به گذراندن دوره کارآموزی فکر کنید. هیچ آموزشی بهتر از تجربه واقعی وجود ندارد و دوره‌های کارآموزی به شما این فرصت را می‌دهند که در کنار یادگیری در دانشگاه، فعالیت‌های بازاریابی را نیز به صورت واقعی تمرین کنید. علاوه بر این، دوره‌های کارآموزی به شما کمک می‌کنند تا مسیر شغلی و شاخه فعالیت خود در بازاریابی را پیدا کنید. آیا به دنبال جنبه خلاقانه بازاریابی هستید یا دوست دارید با اعداد سروکله بزنید و سراغ تجزیه و تحلیل اعداد بروید؟ آیا تبلیغ یک محصول شما را هیجان‌زده می‌کند یا ترجیح می‌دهید روی آگاهی کلی از برند کار کنید؟

فراموش نکنید که امکان استخدام و به دست آوردن اعتماد کارفرما نیز، پس از دوره کارآموزی برای شما فراهم است.

مسیر شغلی بازاریابی

بسیاری از کارها در زمینه بازاریابی را می‌توان در یک محیط اداری انجام داد. تحقیقات در مورد محصول، روند خرید مصرف‌کننده و تحلیل بازار، همگی توسط افراد در بخش بازاریابی انجام می‌شوند و برای انجام آنها به مهارت بالا در کار با کامپیوتر و مهارت‌های بین فردی برای تعیین دوام یک محصول نیاز دارند.

در این محیط کاری، مدیر بازاریابی باید فردی قابل اعتماد و در عین حال قوی باشد. بسیاری از مدیران بازاریابی برای ملاقات با مشتریان سفر می‌کنند، با تیم‌های تولیدی همکاری دارند تا محصولات را طراحی کنند و علاوه بر این، به دنبال اجرای نظرسنجی برای مشتریان هستند تا در مورد خدمات مشتری و محصول بیشتر بدانند. علاوه بر این، مدیران بازاریابی از جمله افراد فعال در این بخش از سازمان‌ها هستند که حتی برای تقویت برند، در کنفرانس‌ها و سمینارهای حرفه‌ای شرکت می‌کنند.

. کسب مهارت در بازاریابی

جراحان صبر و ثبات باورنکردنی دارند، روانشناسان شنوندگان فوق‌العاده‌ای هستند و سرآشپزها حافظه عالی دارند. مانند هر شغل دیگری، برای ورود به حوزه بازاریابی نیز باید مجموعه مهارت‌های مورد نیاز را داشته باشید. این مهارت‌ها می‌توانند مهارت‌های ذاتی و یا مهارت‌هایی باشند که از طریق تحصیل در دانشگاه و تمرین به‌دست می‌آورید. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز در حوزه مارکتینگ عبارت‌اند از:

تفکر استراتژیک

تفکر استراتژیک یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها در بازاریابی دیجیتال است. این امکان برای متخصصان بازاریابی فراهم است تا از بازاریابی در روش‌های مختلف برای کمک به موفقیت یک کسب‌وکار کمک بگیرند. اگر قرار است در حوزه بازاریابی مشغول به کار شوید، باید بدانید که یکی از وظایف شما این است که تعیین کنید کدام استراتژی با توجه به وضعیت فعلی شرکت برای بازاریابی مناسب‌تر است. هر استراتژی‌ای که در بخش بازاریابی در نظر گرفته می‌شود، ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد تا پیاده سازی شود. به همین خاطر نیاز به مطالعه  قبل از تدوین، طراحی و اجرا از سمت تیم بازاریابی با مدیریت سرپرست بازاریابی دارد.

مسیر شغلی بازاریابی

تحلیل داده

متخصصان بازاریابی باید مهارت بالایی در تجزیه و تحلیل داشته باشند و بتوانند با ابزارهای تحلیلی کار کنند. این ابزارها به اندازه‌گیری اثربخش بودن یک کمپین و فعالیت‌های بازاریابی کمک می‌کنند.

آشنایی با کانال‌ها و تکنیک‌های کلیدی بازاریابی

هر فردی که در حوزه بازاریابی چه بازاریابی آنلاین و چه بازاریابی آفلاین کار می‌کنید، باید با تمام کانال‌های بازاریابی و نحوه کار با آنها آشنایی داشته باشد. در بازاریابی آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، موتورهای جستجو و تبلیغات نمایشی، از جمله مهم‌ترین کانال‌های بازاریابی هستند. تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات رادیویی، بازاریابی پیامکی و بازاریابی بیلبورد نیز از جمله مهم‌ترین کانال‌ها در بازاریابی آفلاین هستند. 

آشنایی با قیف بازاریابی، معیارهای بازاریابی

قیف بازاریابی، معیارهای کسب‌وکار و KPIها یا شاخص‌های کلیدی عملکرد، همگی اصطلاحاتی هستند که ممکن است برای برخی گیج‌کننده باشند. برای اینکه اثرگذاری خود را در تیم بازاریابی اثبات کنید، باید با این اصطلاحات آشنایی داشته باشید و آنها را درک کنید.

آشنایی با کپی‌رایتینگ

موفقیت یا شکست یک کمپین بازاریابی دیجیتال به کیفیت محتوای کپی آن بستگی دارد. برای تبدیل شدن به یک متخصص در بازاریابی دیجیتال، باید بدانید که چگونه لحن و صدای برند را ایجاد تا با مخاطبان هدف به درستی ارتباط برقرار کنید. این متن می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات، مقالات وبلاگ و یا حتی صفحه فرود وب‌سایت نیز قرار بگیرد.

تخصص در بازاریابی تصویری

برای اینکه بتوانید در کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی، راه‌اندازی وب‌سایت و کمپین‌های ایمیل مارکتینگ موفق عمل کنید، باید درک درستی از گرافیک داشته باشید و با گرافیست‌ها نیز ارتباط خوبی برقرار کنید. آشنایی با آخرین علم دنیا در گرافیک و تصویرسازی، می‌تواند به شما در حوزه بازاریابی کمک کند.

تجربه کاربر و تجربه مشتری

در بیشتر موارد، هدف از اجرای کمپین‌های بازاریابی، برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه و تبدیل کردن آنها به مشتریان بالفعل است. در تمام مراحل بازاریابی، متخصصان در این حوزه باید درک خوبی از مشتری داشته باشند و با کمک روانشناسی، مشتریان خود را درک کنند تا بتوانند انتظارات آنها را برآورده کنند.

 

مسیر شغلی بازاریابی

بهبود مهارت‌های نرم

مهارت‌های نرم از جمله مهم‌ترین عوامل در افزایش شانس استخدام افراد در مشاغل مختلف هستند. اما این مهارت‌ها در حوزه بازاریابی و یا مارکتینگ از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های نرم که در حوزه بازاریابی نیاز است آنها را ارتقا دهید، عبارت‌اند از:

  • تفکر خلاقانه
  • حل مسئله
  • علاقه به تجزیه و تحلیل
  • کنجکاوی
  • مدیریت زمان
  • مهارت در کار تیمی
  • مهارت در نوشتن خلاقانه
  • مهارت در مدیریت و رهبری
  • مهارت در برقراری ارتباط

پیشرفت در پست‌های مدیریتی در بخش مارکتینگ نیازمند مهارت ‌سازمانی و رهبری است. برخی از مدیران بازاریابی برای ایجاد این مهارت‌ها، مدرک MBA یا کارشناسی ارشد در بازاریابی کسب می‌کنند. مدیران بازاریابی همچنین می‌توانند توانایی‌های خود را از طریق آموزش‌های تخصصی یا گواهینامه‌های حرفه‌ای ارتقا دهند.

 

 

مسیر شغلی بازاریابی

 ساخت پورتفولیو

نمونه کار شما باید مجموعه‌ای از بهترین کارهای شما باشد. می‌تواند کمپین‌های بازاریابی را که روی آنها کار کرده‌اید، داستان‌های برندی که نوشتید و حتی مطالبی که در حوزه بازاریابی نوشتید، را در پوتفولیوی خود قرار دهید. اگر تجربه کاری ندارید، نمونه کارهای شما می‌توانند تجربیات دوره‌های آموزشی و کارآموزی باشند.

با اینکه در بسیاری از فرصت‌های شغلی از شما پورتفولیو درخواست نمی‌شود، اما این سند به شما کمک می‌کند تا مزیت رقابتی نسبت به دیگر متقاضیان داشته باشید. دستاوردهایی را که متناسب با نیازهای شغلی هستند، مانند افزایش فروش و تبدیل را به پورتفولیوی خود اضافه کنید تا نشان دهید داده محور و استراتژیک هستید.

 گسترش شبکه افراد حرفه‌ای اطراف خود

شبکه‌ سازی یکی از بهترین راه‌ها برای ورود به حوزه بازاریابی و آشنایی با افراد فعال در این حیطه است. یکی از راه‌های انجام این کار این است که با همکاران خود خارج از محیط حرفه‌ای آشنا شوید. می‌توانید در سمینارها، دورهمی‌ها و نمایشگاه‌های کار شرکت کنید و با افراد جدید در حوزه بازاریابی آشنا شوید.

کارهای داوطلبانه نیز می‌توانند شبکه اطرافیان شما را گسترش دهند. بسیاری از سازمان‌ها به کمک افراد در حوزه بازاریابی نیاز دارند، اما توانایی پرداخت حقوق به آنها را ندارند. اگر برای آنها کار کنید، می‌توانید مهارت خود را به دیگر افراد این حوزه نشان دهید و زمینه را برای آشنایی بیشتر با آنها فراهم کنید.

ارسال رزومه برای فرصت‌های شغلی بازاریابی

تنوع در زمینه‌های تخصصی در حوزه بازاریابی بسیار زیاد است و در طیف وسیعی از صنایع، می‌توان مشاغلی را در حوزه بازاریابی پیدا کرد. چه به دنبال کار در حوزه محصول، حوزه تبلیغات دیجیتال، مدیریت شبکه‌های اجتماعی یا مدیریت برند باشید، این فرصت برای شما فراهم است که در آگهی‌های استخدامی شرکت‌ها این فرصت‌های شغلی را پیدا و برای آنها اقدام کنید.

مسیر تحصیلی بازاریابی

سال‌ها است که همه می‌دانند مشاغلی مانند حسابداری و امور مالی نیاز به مدرک تحصیلی در زمینه مربوطه دارند. اما مشاغل بسیاری هستند که به مدرک وابستگی زیادی ندارند و برای آنها مهارت اهمیت بیشتری دارد. این در مورد بازاریابی صدق می‌کند و افراد می‌توانند با گذراندن دوره، شرکت در کلاس‌های خارج از دانشگاه و تمرین، در بازاریابی ماهر شوند. به عنوان مثال، افراد بسیاری در حوزه کپی‌رایتینگ و تولید محتوا فعال هستند که مدرک تحصیلی در حوزه بازاریابی ندارند. این در مورد سئو نیز صدق می‌کند، چرا که هیچ رشته دانشگاهی برای سئو نداریم و بسیاری از افراد که در حوزه سئو کار می‌کنند، با تمرین و یادگیری از طریق منابع معتبر و کلاس‌ها به این جایگاه رسیدند. اما با این حال، برای استخدام در سمت‌هایی مانند مدیر دیجیتال مارکتینگ و یا مدیر بازاریابی، مدرک دانشگاهی بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

لیست زیر نمونه‌هایی از مدارک کارشناسی است که برای ورود به مسیر شغلی بازاریابی می‌توانید سراغ یکی از آنها بروید:

  • کارشناس بازاریابی
  • مدرک کارشناسی  مدیریت بازرگانی (BBA)
  • مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA)
  • مدرک کارشناسی در اقتصاد یا تجارت بین‌الملل
  • کارشناس  روزنامه نگاری
  • کارشناس روابط عمومی

با اینکه مدرک کارشناسی رایج‌ترین مدرک مورد نیاز در آگهی‌ های استخدامی مارکتینگ است، اما برخی کارفرمایان ترجیح می‌دهند تا افرادی را استخدام کنند که مدارک بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکترا دارند. در برخی سمت‌های شغلی در بازاریابی مانند مدیر بازاریابی معمولا به تجربه کاری در بازاریابی یا یک زمینه مرتبط مانند تبلیغات، فروش در کنار مدرک  کارشناسی  ارشد و یا دکترا نیاز است. حضور در دوره‌های معتبر و شناخته‌ شده بازاریابی که این روزها بسیار محبوب شده‌اند نیز، به افزایش شانس استخدام آنها کمک می‌کند.

تماس با ما

آدرس:تهران، خیابان پاسداران، بوستان ششم، نبش پایدارفرد، پلاک ۱۰۷، طبقه سوم، واحد ۱۲
ایمیل:info@kardix.com
linkedininstagramtelegram
trust
samandehi
کلیه حقوق و اطلاعات مربوط به وب‌سایت متعلق به شرکت نبوغ آفرینان آریا (Iran Talent) می‌باشد.