معرفی گروه شغلی و زمینه های تخصصی

معرفی گروه شغلی بازاریابی

بازاریابی به هر اقدامی گفته می‌شود که شرکت‌ها و کسب‌وکارها برای جذب مخاطب به سمت محصول یا خدمات خود انجام می‌دهند. هدف از بازاریابی در شرکت‌ها معرفی محصول و خدمات و همچنین ارزشی است که برای مصرف‌کننده دارند و این کار را به عنوان مثال، از طریق تولید محتوا انجام می‌دهند. تیم بازاریابی در سازمان‌ها هدفی بلندمدت برای نشان دادن ارزش محصول دارد و در نهایت به دنبال این است که وفاداری به برند و فروش را افزایش دهد.

افراد در تیم مارکتینگ یا بازاریابی، در تمام مدت روی مشتریان تحقیق انجام می‌دهند و رفتار آنها را تجزیه و تحلیل می‌کنند و در نهایت، به دنبال رسیدن به جواب یک سوال اساسی هستند: «مصرف کننده ما کجا، چه زمانی و چگونه می‌خواهد با کسب‌وکار ما ارتباط برقرار کند؟»

در نهایت، بازاریابی در تمام جنبه‌های یک کسب‌وکار از جمله توسعه محصول، روش‌های توزیع محصول، فروش و تبلیغات اثر دارد.

چهار مرحله‌ی بازاریابی

شرکت‌ها باید ۴ مرحله‌ی بازاریابی را طی کنند تا مطمئن شوند که محصولات یا خدمات آنها برای فروش آماده است. این ۴ مرحله عبارت‌اند از:

  • ایده پردازی: بازاریابی زمانی شروع می‌شود که ایده‌ای برای یک محصول یا خدمات به‌وجود می‌آید. قبل از طراحی و تولید یک محصول یا خدمات، باید تصمیم بگیرید که قرار است چه چیزی را بفروشید، گزینه‌های در دسترس شما چه گزینه‌هایی هستند و چگونه کالا را به مشتریان ارائه می‌دهید.
  • تحقیق و آزمایش: قبل از اینکه بتوانید ایده خود را عمومی کنید، باید در بخش بازاریابی تحقیق و آزمایش داشته باشید. برای آزمایش محصول جدید در تیم بازاریابی، معمولا از روش نظرسنجی استفاده می‌شود تا بتوانند علاقه مصرف‌کننده را بسنجند. پس از آن می‌توانند محصول را اصلاح و بهترین قیمت را برای آن تعیین کنند. تحقیق در مورد رقبا نیز به متخصصان بازاریابی کمک می‌کند تا قیمت‌گذاری خوبی داشته باشند و بهترین کانال‌ها را برای تبلیغ کالا و خدمات خود انتخاب کنند.
  • تبلیغات: اطلاعاتی که در تحقیقات خود جمع‌آوری می‌کنید، به شما در تعریف استراتژی بازاریابی و ایجاد یک کمپین تبلیغاتی کمک می‌کند. کمپین‌های بازاریابی می‌توانند تبلیغات کالا در کانال‌های مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی، رویدادها، تبلیغات مستقیم، تبلیغات پولی، روابط عمومی و غیره باشند. در حین اجرای تبلیغات نیز، می‌توان میزان تأثیرگذاری کمپین‌ها را اندازه‌گیری کنید.
  • فروش: تعیین کنید که کجا و چگونه قصد دارید به مشتریان کالا یا خدمات بفروشید. به عنوان مثال، هدف شرکت‌های محصول‌محور، فروش محصول به عمده و خرده فروشان است. برخی دوست دارند تا کالای خود را به صورت فیزیکی در فروشگاه‌ها بفروشند و هدف بسیاری از شرکت‌ها در بازاریابی، فروش کالا در وب‌سایت و به‌صورت آنلاین است. در زمان انتخاب کانال‌های توزیع و فروش عوامل بسیاری تاثیر دارند. این عوامل می‌توانند افرادی که محصولات شما را می‌خرند، زمان خرید کالا و نحوه خرید آنها باشند.

دلایل یادگیری دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال یکی از شاخه‌های بازاریابی است که سرعت رشد خوبی دارد و شرکت‌ها به آن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای افزایش فروش و آگاهی از برند، توجه دارند. از این رو، فرصت‌های شغلی این حوزه بسیار مورد توجه نسل جوان قرار گرفته است و بسیاری به دنبال این هستند که دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرند. از جمله دلایل یادگیری دیجیتال مارکتینگ عبارت‌اند از:

  • بودجه بالاتری برای بازاریابی دیجیتال در شرکت‌های بزرگ در سراسر جهان تخصیص داده می‌شود و این شرکت‌ها، به نیروی کار آموزش دیده برای اداره‌ی موثر و کارآمد این بخش نیاز دارند.
  • نرخ بازگشت سرمایه یا ROI یک معیار قابل اندازه‌گیری در بازاریابی دیجیتال است، که به‌طور قابل توجهی قدرت برند را تعیین می‌کند و همچنین به بهبود تصویر برند کمک می‌کند.
  • تبلیغات در گوشی‌های هوشمند یکی از موثرترین روش‌های تبلیغاتی در دنیای امروز به‌شمار می‌آید و به همین خاطر، نیاز چشمگیری به متخصصان آموزش دیده برای مدیریت این فضا وجود دارد.
  • در دنیای بازاریابی، فناوری و تکنولوژی حرف اول را می‌زنند و به همین خاطر، شرکت‌ها در سراسر جهان نیاز دارند تا خود را با فناوریِ روز تطبیق دهند تا بهترین نتیجه را از بازاریابی دیجیتال داشته باشند.

در واقع می‌توان گفت که آینده شرکت‌ها در بازار به دنیای دیجیتال و فناوری گرده خورده است و به همین خاطر، مشاغل این حوزه می‌توانند آینده شغلی درخشانی برای متخصصان آن داشته باشند.

بازار کار در حال رشد دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی به دو بخش بازاریابی دیجیتال و بازاریابی آفلاین تقسیم می‌شود، اما این روزها، شرکت‌ها می‌دانند که بیشتر تمرکز خود را باید روی بازاریابی دیجیتال بگذارند. از هر ۱۰ فرصت شغلی در بازاریابی، چهار مورد به دنبال مهارت‌های بازاریابی دیجیتال هستند و همچنین شاهد هستیم که روز به روز به تعداد مشاغل بازاریابی دیجیتال افزوده می‌شود. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان می‌دهد که آگهی‌های استخدامی برای شغل سئو بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ حدود ۴۳ درصد افزایش یافته است در حالی که آگهی‌های استخدامی برای شغل بازاریابی محتوایی در  همین بازه زمانی، ۳۳ درصد افزایش یافته است. این می‌تواند خبر خوبی برای افرادی باشد که می‌خواهند در حوزه بازاریابی کار کنند، چه هدف آنها کار در حوزه سئو و چه هدف آنها کار به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ باشد.

اگر تصمیم دارید در رشته بازاریابی تحصیل و در این حوزه کار کنید، فراموش نکنید که باید خود را با مطالعه و یادگیری به‌روز نگه دارید تا بتوانید به رشد شغلی برسید. علاوه بر این، با این کار خود را برای فرصت‌های شغلی بهتر این حوزه آماده کنید که مطمئن هستید آینده و درآمد بهتری دارند.

طبق پیش‌بینی‌ها، مشخص شده که مشاغل حوزه بازاریابی رشد خوبی خواهند داشت و سازمان‌های جهانی تخمین زدند که میزان اشتغال افراد در این حوزه تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۷ درصد رشد داشته باشد.

آیا برای بازاریابی مناسب هستید؟

به عنوان یک قاعده کلی، دو نوع از افراد وجود دارند که معمولا برای مشاغل حوزه بازاریابی اقدام می‌کنند. آیا شما یکی از اینها هستید یا هر دو؟

  1. ارتباط برقرارکننده: این شامل نویسندگان، وبلاگ نویسان، روزنامه نگاران، داستان نویسان و افراد دیگری می‌شود که دوست دارند خود را از طریق کلمات ابزار کنند. این تیپ شخصیتی در جنبه‌های خاصی از بازاریابی اینترنتی مانند تولید محتوا، وبلاگ نویسی و تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی کاربرد دارد.

آیا خلاقیت تنها هدف شما برای ورود به بازاریابی است؟

خلاقیت می‌تواند یک فاکتور عالی برای ورود به حوزه بازاریابی باشد، اما بازاریابی فقط به معنای "خلاقیت داشتن" نیست. مطمئنا بخش بزرگی از بازاریابی خلاقیت است، اما نه به آن اندازه‌ای که در ذهن همه است. در واقع مهم‌ترین اصل در بازاریابی این است که بتوانید از خلاقیت در تدوین استراتژی استفاده کنید و همچنین توانایی بالایی در ارائه ایده داشته باشید. ما آن را «ارتباطات هدف‌محور» می‌نامیم زیرا یک ایده خوب و خلاقانه زمانی ارزش دارد که بتوانید به خوبی آن را ارائه دهید و دیگران را در مورد آن قانع کنید.

  1. تجزیه و تحلیل: افرادی که از تحلیل داده لذت می‌برند و دوست دارند از اعداد برای پیش‌بینی احتمالات استفاده کنند، می‌توانند در بازاریابی نیز موفق شوند. این تیپ شخصیتی از مهم‌ترین مهارت‌های بازاریابی از جمله درک رفتار خریدار، مهارت در بهینه‌سازی تبدیل و مهارت در اندازه‌گیری فعالیت‌های دیجیتال از طریق تجزیه و تحلیل وب و ابزارهای دیگر، بهره می‌برد.

در واقع باید عنوان کرد که، بازاریابی نیاز به نبوغ همراه با مهارت‌های تحلیلی، ارتباطی و حل مسئله دارد.

محل کار افراد در بخش بازاریابی چگونه است؟

بسیاری از کارها در زمینه بازاریابی را می‌توان در یک محیط اداری انجام داد. تحقیقات در مورد محصول، روند خرید مصرف‌کننده و تحلیل بازار، همگی توسط افراد در بخش بازاریابی انجام می‌شوند و برای انجام آنها به مهارت بالا در کار با کامپیوتر و مهارت‌های بین فردی برای تعیین دوام یک محصول نیاز دارند.

در این محیط کاری، مدیر بازاریابی باید فردی قابل اعتماد و در عین حال قوی باشد. بسیاری از مدیران بازاریابی برای ملاقات با مشتریان سفر می‌کنند، با تیم‌های تولیدی همکاری دارند تا محصولات را طراحی کنند و علاوه بر این، به دنبال اجرای نظرسنجی برای مشتریان هستند تا در مورد خدمات مشتری و محصول بیشتر بدانند. علاوه بر این، مدیران بازاریابی از جمله افراد فعال در این بخش از سازمان‌ها هستند که حتی برای تقویت برند، در کنفرانس‌ها و سمینارهای حرفه‌ای شرکت می‌کنند.

معرفی زمینه‌های تخصصی بازاریابی

بازاریابی زمینه‌های تخصصی مختلفی را شامل می‌شود که در نهایت هدف تمام آنها، ایجاد کمپین‌هایی برای تبلیغ سازمان، برند، محصول یا خدمات آن است. افراد در این زمینه‌های تخصصی، مسئولیت‌های مختلفی را بر عهده دارند که از جمله آنها می‌توان به نوشتن، ویرایش، مدیریت پروژه و یا تجزیه و تحلیل داده اشاره کرد. در صورتی که یکی از این تخصص‌ها را در بازاریابی برای کار انتخاب کنید، می‌توانید در آن تخصص مانند دیجیتال مارکتینگ اصول تحقیق، برنامه‌ریزی، ایجاد، اجرا و تجزیه و تحلیل کمپین‌های تبلیغاتی را بیاموزید. این زمینه‌های تخصصی در دو گروه بازاریابی آنلاین و آفلاین هستند. زمینه‌های تخصصی در بازاریابی آنلاین یا دیجیتال عبارت‌اند از:

  • بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ
  • بازاریابی محتوایی
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • سئو یا بازاریابی موتورهای جستجو
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • بازاریابی محصول
  • بازاریابی مدیریت برند
  • تحقیقات بازاریابی
  • بازاریابی ایمیلی

علاوه بر بازاریابی دیجیتال، بازاریابی آفلاین را نیز در گروه شغلی بازاریابی داریم که زمینه‌های تخصصی آن عبارت‌اند از:

  • برگزاری رویداد
  • انتشار آگهی در مجلات و روزنامه‌ها
  • بازاریابی تلفنی
  • توزیع کارت ویزیت

تماس با ما

آدرس:تهران، خیابان پاسداران، بوستان ششم، نبش پایدارفرد، پلاک ۱۰۷، طبقه سوم، واحد ۱۲
ایمیل:info@kardix.com
linkedininstagramtelegram
trust
samandehi
کلیه حقوق و اطلاعات مربوط به وب‌سایت متعلق به شرکت نبوغ آفرینان آریا (Iran Talent) می‌باشد.