بازاریابی به هر اقدامی گفته میشود که شرکتها و کسبوکارها برای جذب مخاطب به سمت محصول یا خدمات خود انجام میدهند. هدف از بازاریابی در شرکتها معرفی محصول و خدمات و همچنین ارزشی است که برای مصرفکننده دارند و این کار را به عنوان مثال، از طریق تولید محتوا انجام میدهند. تیم بازاریابی در سازمانها هدفی بلندمدت برای نشان دادن ارزش محصول دارد و در نهایت به دنبال این است که وفاداری به برند و فروش را افزایش دهد.
افراد در تیم مارکتینگ یا بازاریابی، در تمام مدت روی مشتریان تحقیق انجام میدهند و رفتار آنها را تجزیه و تحلیل میکنند و در نهایت، به دنبال رسیدن به جواب یک سوال اساسی هستند: «مصرف کننده ما کجا، چه زمانی و چگونه میخواهد با کسبوکار ما ارتباط برقرار کند؟»
در نهایت، بازاریابی در تمام جنبههای یک کسبوکار از جمله توسعه محصول، روشهای توزیع محصول، فروش و تبلیغات اثر دارد.
شرکتها باید ۴ مرحلهی بازاریابی را طی کنند تا مطمئن شوند که محصولات یا خدمات آنها برای فروش آماده است. این ۴ مرحله عبارتاند از:
بازاریابی دیجیتال یکی از شاخههای بازاریابی است که سرعت رشد خوبی دارد و شرکتها به آن به عنوان یکی از مهمترین بخشها برای افزایش فروش و آگاهی از برند، توجه دارند. از این رو، فرصتهای شغلی این حوزه بسیار مورد توجه نسل جوان قرار گرفته است و بسیاری به دنبال این هستند که دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرند. از جمله دلایل یادگیری دیجیتال مارکتینگ عبارتاند از:
در واقع میتوان گفت که آینده شرکتها در بازار به دنیای دیجیتال و فناوری گرده خورده است و به همین خاطر، مشاغل این حوزه میتوانند آینده شغلی درخشانی برای متخصصان آن داشته باشند.
بازاریابی به دو بخش بازاریابی دیجیتال و بازاریابی آفلاین تقسیم میشود، اما این روزها، شرکتها میدانند که بیشتر تمرکز خود را باید روی بازاریابی دیجیتال بگذارند. از هر ۱۰ فرصت شغلی در بازاریابی، چهار مورد به دنبال مهارتهای بازاریابی دیجیتال هستند و همچنین شاهد هستیم که روز به روز به تعداد مشاغل بازاریابی دیجیتال افزوده میشود. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان میدهد که آگهیهای استخدامی برای شغل سئو بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ حدود ۴۳ درصد افزایش یافته است در حالی که آگهیهای استخدامی برای شغل بازاریابی محتوایی در همین بازه زمانی، ۳۳ درصد افزایش یافته است. این میتواند خبر خوبی برای افرادی باشد که میخواهند در حوزه بازاریابی کار کنند، چه هدف آنها کار در حوزه سئو و چه هدف آنها کار به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ باشد.
اگر تصمیم دارید در رشته بازاریابی تحصیل و در این حوزه کار کنید، فراموش نکنید که باید خود را با مطالعه و یادگیری بهروز نگه دارید تا بتوانید به رشد شغلی برسید. علاوه بر این، با این کار خود را برای فرصتهای شغلی بهتر این حوزه آماده کنید که مطمئن هستید آینده و درآمد بهتری دارند.
طبق پیشبینیها، مشخص شده که مشاغل حوزه بازاریابی رشد خوبی خواهند داشت و سازمانهای جهانی تخمین زدند که میزان اشتغال افراد در این حوزه تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۷ درصد رشد داشته باشد.
به عنوان یک قاعده کلی، دو نوع از افراد وجود دارند که معمولا برای مشاغل حوزه بازاریابی اقدام میکنند. آیا شما یکی از اینها هستید یا هر دو؟
آیا خلاقیت تنها هدف شما برای ورود به بازاریابی است؟
خلاقیت میتواند یک فاکتور عالی برای ورود به حوزه بازاریابی باشد، اما بازاریابی فقط به معنای "خلاقیت داشتن" نیست. مطمئنا بخش بزرگی از بازاریابی خلاقیت است، اما نه به آن اندازهای که در ذهن همه است. در واقع مهمترین اصل در بازاریابی این است که بتوانید از خلاقیت در تدوین استراتژی استفاده کنید و همچنین توانایی بالایی در ارائه ایده داشته باشید. ما آن را «ارتباطات هدفمحور» مینامیم زیرا یک ایده خوب و خلاقانه زمانی ارزش دارد که بتوانید به خوبی آن را ارائه دهید و دیگران را در مورد آن قانع کنید.
در واقع باید عنوان کرد که، بازاریابی نیاز به نبوغ همراه با مهارتهای تحلیلی، ارتباطی و حل مسئله دارد.
بسیاری از کارها در زمینه بازاریابی را میتوان در یک محیط اداری انجام داد. تحقیقات در مورد محصول، روند خرید مصرفکننده و تحلیل بازار، همگی توسط افراد در بخش بازاریابی انجام میشوند و برای انجام آنها به مهارت بالا در کار با کامپیوتر و مهارتهای بین فردی برای تعیین دوام یک محصول نیاز دارند.
در این محیط کاری، مدیر بازاریابی باید فردی قابل اعتماد و در عین حال قوی باشد. بسیاری از مدیران بازاریابی برای ملاقات با مشتریان سفر میکنند، با تیمهای تولیدی همکاری دارند تا محصولات را طراحی کنند و علاوه بر این، به دنبال اجرای نظرسنجی برای مشتریان هستند تا در مورد خدمات مشتری و محصول بیشتر بدانند. علاوه بر این، مدیران بازاریابی از جمله افراد فعال در این بخش از سازمانها هستند که حتی برای تقویت برند، در کنفرانسها و سمینارهای حرفهای شرکت میکنند.
بازاریابی زمینههای تخصصی مختلفی را شامل میشود که در نهایت هدف تمام آنها، ایجاد کمپینهایی برای تبلیغ سازمان، برند، محصول یا خدمات آن است. افراد در این زمینههای تخصصی، مسئولیتهای مختلفی را بر عهده دارند که از جمله آنها میتوان به نوشتن، ویرایش، مدیریت پروژه و یا تجزیه و تحلیل داده اشاره کرد. در صورتی که یکی از این تخصصها را در بازاریابی برای کار انتخاب کنید، میتوانید در آن تخصص مانند دیجیتال مارکتینگ اصول تحقیق، برنامهریزی، ایجاد، اجرا و تجزیه و تحلیل کمپینهای تبلیغاتی را بیاموزید. این زمینههای تخصصی در دو گروه بازاریابی آنلاین و آفلاین هستند. زمینههای تخصصی در بازاریابی آنلاین یا دیجیتال عبارتاند از:
علاوه بر بازاریابی دیجیتال، بازاریابی آفلاین را نیز در گروه شغلی بازاریابی داریم که زمینههای تخصصی آن عبارتاند از:
تماس با ما